post

AGMR Reloaded

dezechipare escaladaSâmbătă 27 noiembrie a fost prima întâlnire din ciclul 2 al cursului AGMR. Ca întotdeauna când se strânge lume muntenească, chiar fără să se cunoască în prealabil, a fost o atmosferă senină, relaxată dar cu averse de râs.

Ne-am strâns cu toții la Bolovan în Cheile Râșnoavei. Ne-am prezentat fiecare, lucru care a durat ceva timp fiind unsprezece elevi și cinci profesori. Cu ocazia asta am văzut că avem printre noi câțiva zei ai schiului și câțiva zei ai stâncii.

IMG_2908

S-au organizat trei ateliere de siguranță la care împărțiți în echipe am participat prin rotație.

A fost atelierul de rapel cu doamna Nușa și cu Nușu unde ni s-au cerut soluții pentru rapelul împreună cu un client în ale cărui cunoștințe tehnice nu avem încredere și unde au fost dezbateri vii asupra diverselor opțiuni care au plecat de la subiectul în cauză (ghid + client + rapel) și au ajuns la eternele dezbateri prusik deasupra sau dedesubtul coborâtorului și nod opt vs. nod pescăresc la legarea corzilor.

A fost si atelierul de regrupări, unde ne-am demonstrat fiecare cunoștințele despre amenajarea și organizarea regrupărilor pe asigurări mobile și pitoane, fiecare având repartizată o zonă de stâncă unde să ne desfășurăm. Am primit feedback și ajutor de la Dl. Enache și , așa că a fost și o experiență educativă.

Ultimul a fost atelierul de siguranță în escaladă unde am exersat câteva moduri de dezechipare a traseelor de escaladă cu Catrinel unde am descoperit niște chestii noi Smile.

IMG_2910IMG_2922IMG_2935IMG_2940IMG_2948

Speak Your Mind

*